طرح جدید سناتورهای آمریکایی برای مانع‌تراشی در رفع تحریم‌های ایران

نماینده‌های مجلس سنای آمریکا طرحی را معرفی کرده‌اند که خواستار نظرخواهی از نهاد قانونگذار از سوی دولت آمریکا در هر گونه اقدام برای رفع تحریم‌ها علیه ایران است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 26
کد خبر: ۷۸۹۳۲

به گزارش راهبرد معاصر یک قانونگذار عضو کمیته‌های امور بانکداری و روابط خارجی مجلس سنای آمریکا طرحی را معرفی کرده که خواستار نقش‌آفرینی کنگره در هر گونه اقدام احتمالی از سوی دولت برای رفع تحریم‌ها علیه ایران است.

این طرح که عنوان «قانون بررسی تخفیف تحریم‌های ایران» برای آن انتخاب شده توسط سناتور جمهوری‌خواه «بیل هاگرتی» تدوین و ارائه شده است.

پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن»، از رسانه‌های نزدیک به نومحافظه‌کاران آمریکایی گزارش داده این طرح در حال حاضر از حمایت ۲۰ سناتور برخوردار است.

طرح مذکور جدیدترین تلاش نماینده‌های کنگره آمریکا برای مانع‌تراشی در بازگشت دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به توافق هسته ای برجام است.

روز گذشته (پنجشنبه) هم گزارش شد بیش از ۴۰ سناتور آمریکایی در قطعنامه‌ای خواستار حفظ تحریم‌ها علیه ایران شده‌اند.

علاوه بر این، کاخ سفید هم در کنفرانس خبری امشب اعلام کرد که آمریکا از گفت‌‌وگوهای دیپلماتیک با ایران استقبال می‌کند اما حاضر نیست گام‌هایی در جهت کاهش تحریم‌ها بردارد. (جزئیات بیشتر)

شب گذشته هم «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری تلویحاً اشاره کرد که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است برای پایبند شدن به برجام سیاست دولت پیشین این کشور در تغییر برچسب تحریمی برخی از نهادهای ایرانی را به عقب برنگرداند. (جزئیات بیشتر)

شرط بازگشت بایدن به برجام

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. 

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر